În condițiile în care statisticile indică faptul că la vârsta de 8 ani, aproximativ 90% dintre copii au folosit deja un calculator, 81% au jucat un joc video și 60% au jucat jocuri sau au folosit aplicații pe dispozitive mobile (telefon smart, sistem de gaming portabil, tabletă, etc). (Sursa: Common Sense Media) apare imperativ nevoia de crea un cadru adecvat pentru identificarea acelor competențe necesare utilizatorilor de a interacționa corespunzator  și de a răspunde corect unor cerințe din partea societății.

Doar faptul că  elevii sunt obișnuiți cu tehnologia nu mai este suficient – elevii  trebuie să înțeleagă când și cum pot să o utilizeze și care sunt cele mai utile programe si dispozitive folosite.

Pentru a crea o baza de plecare solidă și pentru a sprijini învățarea a apărut la nivel mondial o certificare care dorește să ofere un standard de pornire tuturor utilizatorilor tehnologiilor digitale. Aceasta certificare se numește IC3 Spark.

Pentru a obține Certificatul IC3 Spark candidatul trebuie să susțină un singur test online cu 45-60 întrebări dintr-o tematică ce include noțini despre sisteme de operare, utilizarea Internetului și a poștei electronice și notiuni de utilizare a programelor Microsoft Word, Microsoft Excel si Microsoft Power Point.

Centrul nostru ofera condiții complete (inscriere, curs, simulare , examen) pentru obținerea acestui certificat.