IC3 reprezintă abrevierea şi marca înregistrată pentru - Internet and Computing Core Certification - Certificat de utilizare a calculatorului şi internetului  şi reprezintă o certificare internaţională privind utilizarea calculatorului.

IC3 a fost creat în anul 2000 de către Certiport Inc. din necesitatea  creării unui standard recunoscut şi acceptat la nivel mondial de cunoştinţe de bază pentru utilizarea calculatorului la nivel de învăţare academic şi ca cerinţă minimă pentru ocuparea forţei de muncă în domeniu.

Certiport Inc. este o companie americană fondată in anul 1997 în American Fork, Utah, SUA.

Internet and Computing Core Certification® (IC3) asigură elevilor, studenţilor, cât şi celor ce îşi caută un loc de muncă, cunoştintele de bază necesare unei reuşite în mediile care solicită folosirea calculatorului şi a internetului.

Global Standard 5 (GS5) este un standard international pentru alfabetizarea digitală şi reflectă cele mai relevante competenţe, atât pentru cei din sistemul de învaţămant, cât şi pentru întreaga comunitate.

Principal partener al Microsoft®, HP®, Adobe®, Autodesk® şi altii,  Certiport validează competenţe  la nivel de vârf privind educaţia şi cariera din lumea digitală de astăzi.