Începând cu 2014 examenele IC3 se pot susţine în limba romană.

Întrucât examenele echivaleză Competenţele digitale de la Bacalaureat practic materia necesară este cea învăţată la TIC în clasele 9-10.

O categorie importantă de materiale pentru pregătire o reprezintă simulările. Acestea sunt de două tipuri :

  • de pregătire - fără limită de timp
  • tip examen- limitate de timp

Centrul nostru oferă candidaților înscriși o serie de simulări ale examenelor folosind platforme diferite.

O sursa valoroasă de pregătire este și e-book-ul special destinat acestui scop. E-bookul este un material special creat pentru candidaţii la examenele IC3-GS4,care cuprinde întregul curriculum IC3 şi materiale de studiu despre toate cele 3 examene care trebuie promovate pentru obţinerea certificării IC3-GS4. Se utilizează online, conţine aproximativ 600 de pagini cu informaţii, lecţii, teme şi exerciţii şi are valabilitate nelimitată. Acesta se obţine contra cost.

Pentru cei care au deja unele cunoștințe în domeniu, parcurgerea lecțiilor gratuite cu exerciții ce pot fi găsite în fila CURSURI  și a simulărilor este mai mult decât suficientă.

Un curs gratuit oferit de partenerii nostri de la Fundația EOS Romania poate fi accesat de AICI.

Pentru pregatirea examenelor  mai exista  și o vastă documentaţie si simulări în limba engleză pe internet. Găsiţi câteva linkuri utile în acest sens în pagina UTILE.

Alegerea unui mod de utilizare a simulării se face în momentul accesarii acesteia.

Oferta de pregătire propusă de centrul nostru include un voucher  de examen şi două simulări pentru fiecare modul de examen.